Заболявания и стареене на кожата ни


Заболявания, които влияят върху стареенето

Лекувайте незабавно всякакви, макар и леки заболявания на нервната система и жлезите с вътрешна секреция, гинекологичните заболявания, стомашно-чревните смущения и др. Гимнастиката и спортът са едни от основните, фактори за запазването на вашата младост, красота и здраве. Активното движение подобрява кръвообращението на тялото и насища клетките с така необходимия им кислород. Това ще помогне да добиете свеж, розов тен. Освен това ставите ви ще запазят своята Подвижност, тялото ви дълго време ще има младежки вид с хармонични пропорции и стегната мускулатура. Походката ви ще се запази младежки гъвкава и грациозна.


Начин на хранене за забавяне на стареенето на кожата

Известно ли ви е, че начинът на хранене забавя или ускорява процесите на стареенето? Злоупотребата с много горещи, много студени, люти, солени и кисели храни, както и тютюнопушенето, и консумацията на алкохол водят до преждевременно остаряване на кожата. Tъй като увреждат храносмилателната, сърдечно-съдовата и нервната система на организма. Богатата на белтъчини, витамини и минерални соли храна е основен фактор за нормалното функциониране на органите и системите на организма, което забавя процесите на cтареенe. Хранете се предимно със сурови плодове и зеленчуци, плодови сокове и млечни произведения и вашата кожа ще ви се отплати с младежа свежест и еластичност. Витамин А има голямо значение за кожата и не без основание е наречен витамин на красотата. Той противодействува на вроговяването на епителните клетки и стимулира растежа из младите клетки. Затова консумирайте богата на провитамин и витамин А храна: масло, яйца, черен дроб, рибено масло, моркови, тикви и др. Не забравяйте и храносмилателната система. Козметичните дефекти на вашата кожа могат да се дължат на нарушено храносмилане и дългогодишен хроничен запек. Не се опитвайте да регулирате изпразването на червата си с постоянна употреба на пургативни препарат. Те са само помощно средство, което се прилага от време на време. Основното лечение е подбирането на богата на целулоза храна, която стимулира дейността на стомаха и червата, без да ги обременява.

 

Режим на живот за забавяне на стареенето на кожата

Пийте сутрин преди закуска топла вода, подсладена с мед, закусвайте с прясно мляко и ще регулирате изпразването на червата. Осемчасовият спокоен сън при отворен прозорец (или поне в добре проветрена стая) е важен помощник във вашия стремеж към красота и свежест. Всяка безсънна нощ се отразява пагубно върху вашия тен и ускорява процесите на стареене. Бързото отслабване с драстични диети или пълно гладуване води до отпускане на кожата и образуване на бръчки. Отслабвайте и се борете за стройна линия, но само за сметка на намаление на мазнините и въглехидратите във вашата храна. Гимнастическите упражнения, спортът и туризмът са незаменими помощници в тази борба. Избягвайте излишните гримаси. Това обаче не означава, че не трябва да се смеете. Смейте се сърдечно, на воля, от цялото си сърце. Смехът подобрява кръвообращението на кожата, лекува неврозите. Търсете поводи по-често да се смеете и вие ще забавите процесите на стареене в организма. Смехът ще ви помогне да бъдете винаги бодри и жизнерадостни, да придобиете душевно равновесие. Не забравяйте сентенцията: "Светът е оцелял, защото се е смял". Тъжното настроение, плачът, гневът, завистта, злобата причиняват спазми на кръвоносните съдове, влошава кръвообращението на тялото и кожата и задълбочават т. нар. бръчки на лошото настроение. 

 

 





{START_COUNTER}