Сграда АЛФА
Петък, 17 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

В Мараш дадоха имена на семейство щъркели

Избори 2 в 1

ВМРО Шумен представи кандидатите си за народни представители

Днес, на 16 май, международния ден на светлината, в Шумен бе представена листата на ВМРО – БНД за предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители.

929 0

Мая Манолова откри офис на “Солидарна България” в Шумен

Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр.

3906 0

Николай Денков от Шумен: За 10 месеца с общините тук подписахме 21 проекта за 27,3 млн. лв., а ГЕРБ за 4 г. даде 2.1 млн. лв. за 5 проекта

Доскорошният премиер и водач на листата на ПП-ДБ в Шумен Николай Денков, заедно с двама от лидерите на коалицията Кирил Петков и Атанас Атанасов, проведе открит разговор с шуменци пред пълна зала снощи.

2044 0

Шумен

Часовникът на шуменската пожарна вече със стрелки и циферблати от 3 страни

Стрелки и циферблати бяха монтирани днес от източната и от северната страна на часовника на пожарната кула в Шумен.

1299 6

Участници от 21 университета идват в Шумен за Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

122 студенти от 21 български университета са изпратили свои литературни текстове за участие в 46-ия Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който ще се проведе в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ от 17 до 19 май 2024 г.

387 0

II ОУ“ Д-р Петър Берон“ спечели състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Възпитаниците на II ОУ“ Д-р Петър Берон“ са победители в областния етап  от ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе днес на тренировъчния учебен център на РДПБЗН в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

615 1

България

Експолицаят Венцислав Караджов се барикадира в дома си, след като получи доживотен затвор

Бившият полицай Венцислав Караджов от часове се барикадирал в жилище в Пловдив, като отказва да излезе и да се предаде на полицията.

130 0

Времето

През нощта и утре преди обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд. Сутринта на места в котловините ще се образува мъгла.

118 0

Мъж загина, а двама души са в болница след катастрофа с автомобил на НСО край Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на входа на град Аксаково около 17:30 часа днес.

332 5

Свят

Молдовският парламент гласува за произвеждане на референдум за ЕС и президентски избори на 20 октомври

Парламентът на бившата съветска република Молдова днес гласува за произвеждане на референдум за членството в ЕС едновременно с президентските избори на 20 октомври, предаде Ройтерс.

137 0

Арабската лига призова за разполагане на мироопазващи сили на ООН в палестинските територии

Арабската лига днес призова за разполагане на мироопазваща мисия на ООН в ивицата Газа и на Западния бряг, предаде ДПА.

111 0

Русия и Китай заявиха, че искат да бъде избегната ескалация в Украйна

Русия и Китай заявиха днес, че искат да бъде избегната нова ескалация на войната в Украйна, косвено хвърляйки вината за подобно развитие върху Запада, в съвместно комюнике, публикувано от Кремъл след срещата в Пекин между президентите на двете държави Владимир Путин и Си Цзинпин, предаде Франс прес, на която се позова БТА.

324 10

Спорт

$ 260 млн. годишно: Роналдо е два пъти по-добре платен от Меси и далеч пред ЛеБрон

Кристиано Роналдо е спечели 260 милиона долара за изминалата финансова година, изчисли медията "Форбс", която често анализира икономическите показатели и ефект върху спорта и неговите звезди.

251 0

Световната №1 прекрачи мощно в третия си финал в Рим

Ига Швьонтек е на финал на турнира от категория WTA 1000 в Рим, след като спечели трудна победа над Кори Гоф.

98 0

Националният отбор на България по волейбол за жени загуби от Япония в Лигата на нациите

Националният отбор на България по волейбол за жени допусна втора загуба на Лигата на нациите в Анталия - този път от Япония с 0:3 (13:25, 15:25, 15:25), като мачът продължи около час и 15 минути.

130 0

Любопитно

Учени откриха пресъхнал ръкав на река Нил в Египет

Учените откриха древен ръкав на Нил, който сега е пресъхнал, но е преминавал покрай тридесет пирамиди в Древен Египет, включително и тези в Гиза, предаде АФП.

141 0

Наоми Кембъл порази Кан със секси винтидж рокля, която носеше и през 97 година

Времето е повече от благосклонно към Наоми Кембъл. Черната пантера за пореден път ни доказа, че може да изглежда също толкова зашеметяващо, колкото и преди близо 30 години.

304 0

Слоновете се поздравяват по много начини

Хората се поздравяват с думи, ръкостискане и помахване или целувка. За разлика от тях слоновете използват широк набор от сигнали, които комбинират в зависимост от вниманието, което получават от своите себеподобни, съобщи АФП, Екип от Катедрата по поведенческа и когнитивна биология към Виенския университет описва в сп.

244 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

5194 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

9834 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

16366 27

Новият вино бар в Шумен WINE BAR & COFFEE: Експлозия на сетивата във всяка глътка

Напитката на боговете вече си има свой дом в Шумен. Мястото е WINE BAR & COFFEE – новооткритият вино бар, който очарова сетивата с първокласна селекция вина на достъпни цени.

8586 0

Този сайт използва бисквитки