.

Човешката кожа

Колко трудно е да намериш време, сили и воля да ходиш на фитнес или да спортуваш. Когато това ви се вижда кошмар, може да отделите 30 минути на ден, в които да правите упражнения в домашни условия. За да видите ефект обаче трябва да бъдете упорити


Колко трудно е да намериш време, сили и воля да ходиш на фитнес или да спортуваш. Когато това ви се вижда кошмар, може да отделите 30 минути на ден, в които да правите упражнения в домашни условия. За да видите ефект обаче трябва да бъдете упорити да правите упражненията всеки ден или през ден, да съобразите хранителния си режим, което не значи да се подложите на диета, а да ядете нормално.

Задължително се разгрейте преди да започнете да правите упражнения

1.Приклекнете с опора на ръцете, съберете краката и се повдигнете на пръсти, след което се повдигнете нагоре, изпънете тялото, протегнете ръцете нагоре.
2.Повдигнете раменете и ги отпуснете, след което направете по 4-5 кръгообразни движения с раменете напред и по толкова назад.
3.Изправете се, разкрачете леко крака, изпънете ръце нагоре, наклонете се в двете посоки като се стараете да държите ръцете прави.
4.Сгънете единия крак в коляното, като другият държите изправен, повторете упражнението с другия крак. Направете 4-5 повторения.
5.Изправете се, изпънете ръцете нагоре, след което се наклонете колкото се може повече - опитайте се да пипнете пръстите на краката без да свивате краката и ръцете. Повторете го 4 - 5 пъти.



Упражнения за бедра:
1. Застанете на колене и длани, вдигнете единия крак леко сгънат в коляното максимално нагоре, направете 10 повторения, след което направете същото упражнение с другия крак.
2. Застанете изправена, направете широка крачка напред и приклекнете така, че коляното да е сгънато на 90 %. После се върнете в изходна позиция и повторете упражнението с другия крак. Направете - 8-10 повторение.
3. Легнете на една страна, като използвате за упора лакътя, изправете краката, вдигнете единия максимално нагоре изправен, направете 10 повторения. Повторете упражнението с другия крак.



Упражнения за корем:
1. Легнете по гръб, сгънете краката в коляното на 90 % и ги вдигнете. Отпускайте единия крак надолу, след това го връщайте в изходна позиция, през това време другия стои на изходна позиция; повторете упражнението и с другия крак, направете по 12 повторения.
2. Легнете по гръб, изправете ръце напред успоредно на тялото, сгънете леко краката в колената и се свивайте в тази поза, подобно на коремна преса, направете 12 повторения.



Упражнения за бюста:
1. Застанете на колене и длани, скръстете глезените, сгъвайте и отпускайте лактите като движите цялото тяло. Направете 12 повторения.
2. Съберете дланите на височината на носа, ръцете трябва да са под прав ъгъл. Пляскайте с ръце без да разтваряте пръстите и без да променяте положението на ръцете. Правете упражнението без сутиен. Повторете 12 пъти.



Упражнения за ръце:
1. Вземете някаква тежест - гири или две шишета от половин литър пълни с вода. Изправете ръцете до тялото, свивайте ги в лакътя и ги отпускайте. Повторете упражнението 12 пъти.
2. Изпънете ръцете до тялото, изправете едната ръка с тежестта нагоре, след което я сгънете в лакътя зад главата, направете 12 повторения, повторете упражнението и с другата ръка.
3. Изпънете ръцете до тялото и опънете назад колкото можете, дръжте ги изправени. Повторете упражнението 12 пъти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...