Лечение на витилиго с природни методи

Човек със съмнение за витилиго трябва най-напред да се прегледа, за да се установи дали наистина става дума точно за това заболяване. И едва след това наред с вътрешното медикаментозно лечение, за да започне борба за цвета си. Понякога витилигото дори е повод да се открият други, по-тежки болести като лимфом, рак на кръвта и т.н. 

Съществуват доста билкови средства. облекчаващи протичането на тази болест. Едни от тях въздействат на клетките на кожата. повишавайки а. други оказват много добър козметичен ефект. 

Залейте супена лъжица изчистена и смляна блатна леща с чаша водка и оставете за 3-4 дни, след което преце-ете. От тази настойка се приемат по 15-20 капки, разредени с 2 супени лъжици вода. Приемат се 2-3 пъти на ден след ядене. Курсът на лечение е 3-4 месеца. 

 

Една супена лъжица сухи листа и цветове от жълт кантарион се заливат с чаша гореща вода и сместа престо-ява 30 минути. След това се прецежда и се пие по една супена лъжица 3 пъти на ден след ядене. След 3 седмици се прави едноседмична почивка. Курсът на трае 5-6 месеца. 

При хипертония настойката с жълт кантарион е противопоказна. 

 

Смесете по 2 части комунига, лайка и босилек, по 3 части коприва, живовлек и невен, 4 части листа от градински чай и по 5 части блатна леща и жълт кантарион. Една супена лъжица от тази смес се залива с чаша и половина вода и се слага в термос. Сместа престоява 2 часа и се прецежда. Пие се по половин чаша настойка 3 пъти на ден един час преди ядене. Курсът на лечение е 2 месеца. 

 

Смесете сока от един лимон, яйчен белтък, половин супена лъжица захар и половин чаша вода. Получената смес намажете върху чистата кожа с памучен тампон. След 20-30 минути измийте отново с тампон, натопен във вода. 

 

Смесете една част цветове и 2 части листа от жълт кантарион, 4 части зехтин и една част слънчогледово масло. Сместа престоява един месец на тъмно и хладно място, след това се прецежда и с нея се намазват увредените участъци. 

 

Смелете на машинката за месо магданоз. Наложете получената кашица върху петната за 15-20 минути. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден в продължение на 10 дни. 

 

2-3 пъти на ден на-мазвайте петната с пресен сок от ревен (когато е сезонът на това растение), като преди това го смесите с някакъв подхранващ крем. Правете си и маски от обикновени и горски ягоди.  

 

 





{START_COUNTER}